Hoe word ik voedselbank voor Bijen?

Fijn dat je mee wilt doen met Bij-voeren! Wil je voedselbank voor Bijen worden? Dit is belangrijk om te weten. 
De aanmeld periode is van 21 maart tot 1 april. Er is plek voor 3000 Voedselbanken voor Bijen. Vol is vol. Dit jaar gaan we de grens over en doen onze zuiderburen in Vlaanderen ook mee. 

Wanneer kan ik me aanmelden? 
Dat kan tussen 21 maart en 1 april (helaas zitten we vol). We hebben plek voor 3000 Voedselbanken voor Bijen. 2500 in Nederland en 500 in Vlaanderen (België). Vol is vol! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt volgend jaar Voedselbank voor Bijen.

Voor wie is het? 
Voor iedereen die iets wil doen in haar/zijn buurt, tuin, balkon voor bestuivende insecten en biodiversiteit. Een kleine moeite met een bloemige afloop! 

Wat houdt het precies in? 
Jij meld je aan, wij sturen je een pakketje met 20 zakjes inheems bloemzaad, jij deelt uit. Zo simpel werkt het! Wil je meer bloemzaad? Bestel dan in onze webshop.

Welke zaadmix ontvang ik?
Een inheemse mix van de Cruydt-Hoeck en die bestaat uit een selectie van zaden: duizendblad, bolderik, valse kamille, gele kamille, gewoon barbarakruid, grijskruid, karwij, korenbloem, knoopkruid, wilde cichorei, wilde peen, grote kaardenbol, slangenkruid, gele ganzenbloem, sint-janskruid, gewoon biggenkruid, beemdkroon, vertakte leeuwentand, gewone margriet, vlasbekje, gewone rolklaver, grote kattenstaart, muskuskaasjeskruid, echte kamille, witte honingklaver, citroengele honingklaver, middelste teunisbloem, grote teunisbloem, wilde marjolein, grote klaproos, veldsalie, dagkoekoeksbloem, avondkoekoeksbloem, blaassilene, herik, rode klaver, reukeloze kamille, lange ereprijs, bonte wikke.

Inhoud van 1 zakje: 2gram, goed voor 2m2

Hoe weten mensen dat ik een Voedselbank voor Bijen ben?
Je locatie (niet zichtbaar) komt op deze website te staan op een kaart van Nederland en Vlaanderen. Wij faciliteren het eerste contact per mail tussen jou en iemand die een zakje bloemzaad wil komen halen. Zorg dat je heel goed bereikbaar bent en snel reageert op een vraag. 

Hoe werkt het bloemzaad ophalen?
Je ontvangt mailtjes van mensen uit de buurt die graag een zakje bloemzaad willen ophalen. Jij maakt een afspraak en geeft ze 1 zakje bloemzaad. Voor de ideale maximale buzz willen we dat elke Voedselbank voor Bijen door 19 buurtgenoten bezocht wordt. Want je houdt natuurlijk 1 zakje om zelf te zaaien. 

Wat moet ik nog meer doen?
Het is de bedoeling dat je actief helpt met de buzz! Wees creatief en actief. Benader je locale krantje, deel het in de buurtapp, zet het op je socials, hang een poster op. Wij mailen je tzt beeld en tekst ter inspiratie. Hoe meer mensen te horen krijgen over biodiversiteit en bestuivers, en ook iets kunnen doen, hoe beter!

Crowdfunding
We hopen dat je ook mee wilt helpen met het ophalen van geld. Als elke Voedselbank voor Bijen bij 20 buurtgenoten €0,50 cent ophaalt dan zijn we er. Je haalt het geld op door bijvoorbeeld het gebruik van Tikkie en dat regel je zelf. Het verzamelde totaalbedrag doneer je na 22 april aan The Pollinators.

Geld ophalen voor deze campagne is natuurlijk optioneel, het hoeft niet, maar het is ontzettend fijn als je meehelpt. Niet alleen met de communicatie buzz en bloemzaad uitdelen (wat ook al geweldig is) maar ook met de centen. Met die vele centen kunnen wij weer een prachtige campagne draaien en heel veel aandacht voor bestuivers genereren.

Om het nog leuker te maken verloten we een weekendje weg in een Natuurhuisje twv €400. Iedereen die meehelpt en minimaal €10 ophaalt maakt kans.

Vol