Sluit je aan
bij de
Nationale Zaaicoalitie
2024

(alleen voor organisaties!)

© Heijmans - Maikel Samuels

The Pollinators zetten zich sinds 2016 in voor het welzijn van bestuivers en voor meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen. Daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens.

wat doen we?

Ook in 2024 willen we weer groots uitpakken. We gaan duizenden Voedselbanken voor Bijen openen in Nederland en Vlaanderen. In aanloop naar 22 april – de Dag van de Aarde – rollen we de Voer de Bij Bij campagne uit. We voorzien via de Voedselbanken voor Bijen tienduizenden mensen door heel het land van zakjes inheems bloemzaad. Het idee is dat we vervolgens op 22 april met z’n allen gaan zaaien. In je tuin, op je balkon, of met je buren in de straat. Dit zorgt voor meer bewustwording bij burgers en voor meer voedsel voor bestuivers.
We vragen bedrijven zich aan te sluiten bij de Nationale Zaaicoalitie om met onze landelijke campagne zoveel mogelijk impact te maken

wat willen we bereiken?

Wij willen dat zoveel mogelijk organisaties zich aansluiten bij de Nationale Zaaicoalitie, zodat een brede beweging ontstaat. Van school tot advocatenkantoor en van gemeente tot bank, iedereen kan meedoen. Samen zetten we biodiversiteit op de kaart. Samen maken we het mogelijk dat honderdduizenden burgers op een laagdrempelige manier actief betrokken worden bij het belang van bestuivers.

hoe doe je mee?

We vragen een bescheiden financiële bijdrage per organisatie. Maatschappelijke instellingen mogen voor de helft meedoen. Daarmee kunnen wij de campagne op poten zetten. Maar daarnaast kun je ook je uiteraard ook je eigen medewerkers, klanten en relaties betrekken met behulp van ons activatie-pakket. Zo bereiken we met de campagne potentieel honderdduizenden mensen.

wat bieden we je?

Deelnemers aan de Nationale Zaaicoalitie ontvangen:

  • Communicatie toolkit campagne
  • Logo op de website voerdebijbij.nl
  • We noemen partners in persberichten
  • Social media post over deelname
  • Zakjes inheems bloemzaad
  • Korting op extra bloemzaad
  • Voer de Bij Bij posters in A2 formaat
  • Indien gewenst organiseren we samen een funky zaai-event

Ja Ik doe mee

Meld je aan om mee te doen met de Nationale Zaaicoalitie 2024. Vul het formulier in en je hoort van ons in de loop van dit jaar.
Dank je wel namens alle bijen en andere bestuivers!

Voer de Bij Bij hoofdpartner

Dit waren de deelnemers van de
Nationale Zaaicoalitie 2023

Deze organisaties deden mee in 2022. Bekijk het hier.